Блог за строителство

Всичко за ремонтните дейности

Какво трябва да разберем относно различните типове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Какво трябва да разберем относно различните типове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Автогумите безспорно са измежду основните съставни части за всеки автомобил. Вашите автогуми служат за създаването на максимално удобство и комфорт по време на задвижването на автомобила , и дават гаранция за безопасността , спрямо автогумите, както на управляващия , така и на всички околни . За да оправдаете тези цели обаче, е необходимо да заложите на подходящите автогуми. В продължението на написаното ще ви предоставим базисните фактори, които е важно да бъдат взети под внимание при избора им . Като допълнение, ще ви изброим няколко потребни предложения относно следващите действия по монтаж , така че всичко да протече по със сигурност най-добрия и сигурен начин за вас.

Насоки след монтирането на автогумите

след поставянето – след слагането на гумите , обръщайте внимание често да преглеждате състоянието на автогумите. Обръщайте внимание на видими разлики в налягането им, външни промени, странности и други такива евентуално лоши моменти . Ако откриете подобни, на време помислете за решение , за да си обещаете безопасността на пътя .

Различните условия изискват различни автогуми – роля и предназначение

Сезоните от годината се определя със личните си нрави определящи температурата и метеорологичната обстановка в заобикалящата ни среда . И характеристиките на автогумите е нужно идеално да пасват на точно определените метеорологични условия. Съобразно заради тази перспектива на пазара се разпространяват зимни и летни автогуми. Всеки един вид е определен да кореспондира на належащото състояние и обстановка на пътя . Естествено съществуват и универсални автогуми, които до дадена степен въплъщават особеностите на зимните и летните такива . Нека да видим по кое точно се разграничават един от друг споменатите видове.

Видове автогуми 1
Видове автогуми

Автогуми – работата по монтажа

Съвършено естествено след закупуването на чисто нови автогуми, е време и за техния монтаж на своето превозно средство. Пристъпвайки към този момент също има изпитани улесняващи практики , които би било добре да следвате . Прегледайте кои могат да бъдат те в продължението на тези редове :

доверяване на специалисти – поставянето на автогуми е процедура, която е задължително да се извършва само и единствено от професионалисти , работещи в автомобилни сервизи. Не тествайте себе си да правите опити своеволно , защото всяка зле поставена автогума е вероятно след това да да бъде следствие за някои неприятни пътни пришествия .

задните автогуми в отлично състояние – задните колела по принцип не са обвързани с кормилното управление на колата , което прави сцеплението с пътя доста по-особено . В този ред на мисли е добре отзад да да се прикачат по-новите или най-запазени автогуми предоставящи ефективен контрол върху превозното средство и предотвратяването на рисковите възможности на пътното платно.

Вземете автогуми 2
Вземете автогуми

Летни предложения автогуми

– отговарят точно на атмосферните обстоятелства по време на слънчевия пролетно – летен етап в България . Детайлите, от които са направени те, не водят до износване при високи скорости, както и инциденти поради жаркото слънце . Монтирайки на автомобила си летни автогуми, можете да бъдете спокойни, че те ще се съхранят в изрядно състояние за значително дълъг времеви период .

Подходящи за всеки сезон автогуми Предлагани с идеята да се прескочи мъчителната и ангажираща за много водачи на автомобили подмяна на автогумите на всеки шест месеца. Въпреки че не успяват напълно да компенсират зимните или летните такива, те поемат голяма част от характеристиките на двата вида и обещават поддържането на необходимте нива на сигурност при шофиране . От една страна всесезонните автогуми предоставят нормалното шофиране през зимата, а от друга – са издръжливи на обичайните летни горещини.

Как да улучите подходящите автогуми?

Добре е при покупката на автогуми да се наблегне на няколко доста важни условия и характеристики . Тези детайли ще ви са от помощ да узнаете кои са най-прилягащите и подходящи автогуми за вашето возило. Те водят своето начало от размера и различните показатели на автогумите, и достигат до подробности като съответната цена и предназначение . По-нататък в текста ще разберете всичко , което трябва ви се изясни за посочените съображения , имащи важна роля в момента на търсене .

# Главни условия , имаме предвид в подбора на автогуми

Размер – размерът естествено е една от основните характеристики, които е нужно да се планират. За всеки модел кола съществува уместен размер автогуми, обикновено отбелязан в нейното упътване. Със сигурност разгледайте това съдържание и се съобразете с дадените в него параметри. Купуването на несъответстващ за вашето превозно средство размер автогуми може да нанесе някои неприятни последици при шофиране , като например прекомерен разход на горивна течност, стържене при завиване и т.н.

Товарен и скоростен индекс – два индеска , които също са от истинско значение в процеса на подбор на автогуми. С какво точно се свързват те? Товарният индекс е показател за тежестта , която определената автогума може да издържи . От своя гледна точка пък скоростният индекс представя до краен предел пределна скорост за посочената автогума. Или по друг начин казано, товарният и скоростният показатели посочват границите при задвижването на дадените видове и модели автогуми, с които който и да е управляващ е длъжен да спазва .

Роля – под „роля“ разбираме в каква пътна обстановка по принцип ще бъдат използвани закупените автогуми. Различната ситуация на пътното платно се свързва и уникални методи и характеристики от гледна точка на автогумите. Автогумите, обозначени за шофиране в градски условия , е добре да осигуряват по-икономично харчене на гориво и максимално къс спирачен път. Ако обичайно шофирате по магистрали или други главни пътища, ключови за подбора на автогуми са тяхната устойчивост на високи скорости, доброто сцепление с пътната настилка и идващият от него комфорт при управление.

Цена – съвсем нормално колкото по-доброкачествени автогуми имате желание да монтирате на вашето превозно средство, толкова по-скъпа цена ще е нужно да платите за тях. И все пак проучете хубаво за кой тип кола са ви необходими , в какви условия ще ви се налага да го управлявате и кой тип особености на автогумите са от безкомпромисно значение за вас. В този дух ще успеете да осъществите реално доброто и индивидуализирано съотношение между цена и качество при пазаруването на автогуми.

Разгледайте автогуми 3
Разгледайте автогуми

Стабилно качество

– високото качество на автогумите и не само, съществуващи в брошурата на сайта ни, е сто процента. Всички стоки се набавят директно от Германия и са направени по най-новите Евро стандарти за сигурност и безопасност при шофиране .

Най-добрите автогуми 4
Най-добрите автогуми

Вие сте на ход да разгледате нашите предложения за автогуми

Вижте списъка на сайта ни и изберете точните автогуми за въпросния автомобил ! Разгледайте и другите ни предложения:

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
мото гуми
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Най-добрите на пазара автогуми 5
Най-добрите на пазара автогуми
Вижте каталога ни с автогуми 6
Вижте каталога ни с автогуми
Изберете нашите  автогуми 7
Изберете нашите автогуми
Най-предпочитаните автогуми 8
Най-предпочитаните автогуми
Най-предпочитаните автогуми 9
Най-предпочитаните автогуми

Насоки след монтирането на автогумите
Различните условия изискват различни автогуми – роля и предназначение
Автогуми – работата по монтажа
Летни предложения автогуми
Как да улучите подходящите автогуми?
Стабилно качество
Вие сте на ход да разгледате нашите предложения за автогуми

Какво трябва да разберем относно различните типове автогуми съобразно параметрите на автомобила ви

Вашият коментар

Към началото