Хладилници – оригиналното и изгодно в откриването им.

Хладилници – оригиналното и изгодно в откриването им.

В подбора на хладилни техники неизменно се стремим към висок клас, предвещаващ , дълъг живот на хладилника, реално съответстващо на нашия джоб . Специално деликатен е мига, когато пристъпим към покупка на хладилници – незаменима подробност от всеобщото ежедневие и битие . Ще ви срещнем с малко любопитни истории около измислянето на първите хладилници, ще ви покажем детайлите на различните класове и грижовно, ще ви посочим на кое място можете да закупите най-качествените и съответстващи ви марки хладилници.

На помощ в търсенето на хладилници

В онлайн магазина можете лесно да имате контрол над ценовите възможности , и разбира се да профилирате търсенето само около желания от вас производител или модел. Марките които имаме са BOSCH, GORENJE, HANSA, HOTPOINT ARISTON, INDESIT, LG, LIBHERR, PANASONIC, SAMSUNG, SNAIGE, TEKA, WHIRLPOOL.

Какви типове можете да имате при хладилниците днес?

Хладилника служи за за домакински цели , както и за комерсиални и производствени цели. Могат да имат всякаква дизайн и размери да бъдат с една или две врати, без или със фризер, с горна и долна камера, тип витрина или тип ракла. Специално предназначени за използване в производствените среди могат дори да достигнат големината на фургон. Хладилниците специализирани за всекидневните необходимости на къщите могат да бъдат оборудвани с всякакви качества, отговарящи на и най-изтънчените ви настроения . Според енергийната си ефективност се разграничават на серии от А до G, където А отговаря на най-добрите признаци за енергийна ефективност, а G на и А по-слаб разход на потребление и от А. Специалните функции биха могли да бъдат : трансформиране на фризера във витрина, смяна на посоката на отваряне на вратата, енергоспестяващ режим – ваканция, дисплей за електронно управление, автоматично размразяване, звуков сигнал при отворена врата, отстраняване на миризми, антибактериална защита, ниски нива на шум, диспенсър за вода, генератор на лед, отделение за вино, отделение с ниска температура – Fresh Zone и други.

Изберете нашите  хладилници 1
Изберете нашите хладилници

Първоначалните техники имащи името „Хладилник“

През 18в. са овладени методите на интензивното изпарение , а през 19в. за първи път се използва името „хладилник“, предложено от Томас Мур. С еволюционните процеси на цивилизацията на света и технологичния бум на открития в тези години се оформя и необходимостта от замразяване и съхранение . Бизнес отношенията на изнасяне на извлечен природен лед от планинските водни басейни се разраснал до такава степен , че износът отбелязал 25 млн. т. Появилият се за първи път модел подобен на произвеждащ лед уред е изложен пред публика 1862г. от Едмонд Кар във вид на техника , която създава по 200кг. лед на час.

Изберете нашите  хладилници 2
Изберете нашите хладилници

Първият в историята патент за хладилник

Шарл Тепие е френският академик, който за първи път постигнал качествата на замразяване на амоняка, но не узаконил иновацията си и доживял дните си в безкрайна низост и лишения. След известен период от време неговото изобретение било последвано от излизането на бял свят на сегашните хладилници. През 1834г. американският изследовател Джекъб Пъркинс се сдобива с първия патент за машинно замразяване за създаването на компенсионно устройство задвижвано с етер, това е първият вариант на домакински хладилници. Този модел на машината получавал заряд с ръчна помпа, която изстудявала въздуха посредством обмен между две камери. В първите десетилетия на 20в. набира сили и стъпка по стъпка масово появяване в домакинствата.

Любопитната история на хладилниците

Странно и почти невъзможно е сега да осъзнаем какво би било ежедневието без направата на нашите верени домакински помагачи, носещи названието хладилници. Ако задълбаем в историята обаче , ще осъзнаем , че това чудо на техниката , в днешния си вид, се появява относително скоро.

Елементи и характерности на хладилника „Мраз 75“

Мраз 75 има идеален външен вид на дизайнерска мебел. Специализираният механизъм на бравата му подсигурява плътно прилепващо притваряне на вратата и със сигурност отделя от външното въздушно влияние . Действа с абсорбционно дифузен хладилен агрегат, чието преимущество пред компресорния е тишината в стаята .

Вижте каталога ни с хладилници 3
Вижте каталога ни с хладилници

Българският принос в изобретателския процес на хладилници

Първият модел домашен охлаждащ машинен уред, изобретен от българи се назовава „Мраз 75“ и е в производство в годините между 1958г. и 1962 г. във фабрика за хладилници в София . Първите около десет хладилника , веднага получили доверието на хората и покорили пазара. До 1962г. количеството на произвеждане успяло да достигне степен от шест хиляди бройки създадени хладилници.

Не се колебайте да заповядате да закупите вашият хладилник.

В обекта на Техмарт намиращ се в град Перник или в електронния магазин . Прегледайте също , освен хладилници и всеки друг тип техника или мебелировка за своите домове и най-съкровени места като например:

телевизори

абсорбатори

микровълнова

фурна за вграждане

прахосмукачка

съдомиялни

инверторни климатици

климатици /цени/

смартфони

конзоли

ютии

сокоизстисквачки

епилатори

хлебопекарни

плотове за вграждане

хладилници за вграждане

готварски печки

лаптопи

Прахосмукачки роботи

Аудио слушалки

Фотоепилатори

Кафемашини

Самобръсначки

Перални за вграждане

Сушилни

Бойлери

Таблети

Вижте каталога ни с хладилници 4
Вижте каталога ни с хладилници
Вижте нашите хладилници 5
Вижте нашите хладилници
Изключително качествени хладилници 6
Изключително качествени хладилници
Повече за  хладилници 7
Повече за хладилници
Нашият каталог с  хладилници 8
Нашият каталог с хладилници
Нашият каталог с  хладилници 9
Нашият каталог с хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 10
Намерете най-добрите оферти за хладилници
Оферти за хладилници 11
Оферти за хладилници
Разгледайте хладилници 12
Разгледайте хладилници
Оферти за хладилници 13
Оферти за хладилници
Намерете най-добрите оферти за хладилници 14
Намерете най-добрите оферти за хладилници

На помощ в търсенето на хладилници
Какви типове можете да имате при хладилниците днес?
Първоначалните техники имащи името „Хладилник“
Първият в историята патент за хладилник
Любопитната история на хладилниците
Елементи и характерности на хладилника „Мраз 75“
Българският принос в изобретателския процес на хладилници
Не се колебайте да заповядате да закупите вашият хладилник.