протеини

протеини

Какво са всъщност протеините?

Протеините са естествено значими макромолекули, които са смес от аминокиселини. Те изпълняват важна функция в обичайния развой и дейност на човешкия организъм. На практика протеините изпълняват дейността на един от структурните структурно полагащи елементи на всички живи клетки. Дейностите , които изпълняват в организма , са основополагащи и особено разностранни . Изхождайки от своеобразните основни такива, свързани с състава на клетките, и достигайки до формирането на присъщи реакции на организма и пренасянето на кислород до тъканите. Нашите тела имат способностите да обобщят голям брой от аминокиселините, съставящи формирането на протеините, но други от тях се налага да взимаме от външни източници. Това могат да са хранителните продукти, обогатени с протеини, или разнотипните протеинови хранителни добавки, налични на пазара .

Основни функции на протеините

Протеините притежават различни определящи действия в нашето тяло . Ако се налага да сме точни, реално няма дейност в организма ни, който да няма нещо общо с определен протеин. Ефектите на протеините са доста различни , но ще пробваме да ги съберем в няколко базови групи.

– определящи функции – образуващите функции на протеините се определят от една тяхна много съществена характерност . Именно тенденцията на протеиновите молекули да се сливат едни с други , за да съставят разделните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са елемент от съставянето и поддръжката формата на клетката, както и в нейната вътрешна организация . Съществено важният структурен протеин в тялото ни е колагенът. Той има важна роля в изграждането на скелета , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от огромно значение за скелетно-мускулния апарат и недостатъчното им количество задължително довежда до наличието на сложни ситуации в него.

– поддържане на електролитното равенство – протеините всъщност и притежават доста свойства , свързани с съхранението на електролитния баланс или pH баланса на тялото . Продуктите и напитките , които приемаме всекидневно , биха могли да развалят тези нива . А това е причина за значителни хронични заболявания . Именно протеините пазят тялото ни от този тип нежелано влияние, като допринасят за изравняването на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да бъде смятано, че протеините са базовата хранителна единица, която се грижи за обичайната работа на имунната система. Коя е определената дейност на нашата имунна система? Да изпраща антитела за компенсиране на попадналите в организма вируси и микроби . Е, този тип антитела по своята всъщност са протеини. В следствие от тази причина е от толкова изтъкнато значение да осигуряваме на имунната си система с потребното количество протеини, за да може тя да действа ефективно и да ни предпазва от различни заболявания .

– транспортиращи дейности – протеините имат основна роля и в разпространението на хранителни вещества в тялото . Те осигуряват до клетките градивни за тях съединения– витамини, соли, желязо и хемоглобин. По този начини става възможно доставянето на кислорода в клетката и следователно изпускането на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които имат ролята на истински катализатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те задействат действието на разделяне на хранителните частици до по-леки и смилаеми части . Реално тези протеини доста компенсират времето за задействане задачата на храносмилане. Притежанието на потребното количество ензими в организма е от огромно значение, понеже при недостига им е възможно да изникнат определени проблеми с храносмилането.

– сигнални функции – като условие от състава на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините взимат участие в хода на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Или , те усвояват службата на определени вестоносци в системата . Случай за такъв определен протеин е инсулинът, който играе важна функция в регулацията на метаболизма.

– сензорни функции – една от функциите на протеините, за които може би се говори най-малко. Истината е, че редица от протеините играят ролята на молекули, разпознаващи характерен вид сигнали. Нерядко подобни протеинови сензори са вградени в клетъчните мембрани. Тяхната дейност е да разкодират молекулните сигнали, получени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко възбуждане вътре в човешките клетки и органи е възможно използвайки т.нар. двигателни протеини. Това е валидно и общо за динамиката на човека. Като вариант за двигателен протеин сме способни да кажем немалко. Той се подвизава в мускулите и оказва влияние върху равномерните им импулси, помагащи за осъществяването свиването на скелетната мускулатура и придвижването на тялото в пространството.

– резервни функции – и не последни по важно , в определени варианти е възможно протеините да бъдат употребявани от тялото като основополагащ ресурсен ресурс . Визираме най-вече обстоятелства , когато тялото чувства недоимък на въглехидрати. Такива протеини, осигуряващи съхраняваща функция във връзка с предаването на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Протеинови хранителни добавки

Хранителните добавки имат характеристики на много ефикасен вариант за консумиране на необходимите дози протеин на организма . Те са значимо съществени за ежедневно движещите се лица, защото пращат на тялото необходимата сила , за да устои на неспирното третиране . Вижте важните групи протеини, които бихме могли да поемаме под формата на хранителни добавки:

– суроватъчен протеин – всъщност най-продаван измежду спортните натури заради моментното му разграждане и приемане от тялото . Всъщност трудно бихме поели съответното количество от него от хранителните продукти, без повреждане на своя стомах.

– казеин – срещан също като млечен протеин. Той гарантира постоянното отделяне на някои аминокиселини, полагащи основополагаща функция в разрастването и еволюцията на скелетната мускулатура.

– телешки протеин – също има съществени нива на аминокиселини, подпомагащи скелетната мускулатура. Неговото приемане поощрява целокупната жизненост и устойчивост на мускулите.

– яйчен протеин – важното му преимущество е способността да се оползотворяван идеално от системата на организма . Той гарантира активното отделяне на градивни витамини за мускулите.

– растителен протеин – също доста основен за мускулатурата от асортиментите с животински състав. Въпреки това той държи понижени нива на наситени мазнини, което е от съществена полза не просто за собственото ни тегло , но и за благополучието на сърдечно-съдовата ни система .

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви норми са ни нужни протеините?

Това е един в действителност много сериозен проблем за протеините, на който ще ви дадем отговор . На практика разумните дневни количества протеини са разнородни за неспортуващите хора и за тези, които често спортуват на тренировки . Стандартно за стандартен дневен прием се смята 0,8 грама протеин на килограм телесна маса. Подобни дози протеин в следствие са съвсем недостигащи за мъже и жени , извършващи тежки занимания. Задължително е доставянето на по-солидно мяри протеини, за да бъдем застраховани срещи катаболните процеси свързани със загуба на мускулна маса, реализиращи се след края на физическите активности . Идеално осъзнавате, че топенето на мазнини е конкретно кореспондиращо с регулирането на общия калориен прием. Но това не трябва да се случва в минус на протеините. Съвсем не , снабдяването с на протеини е наложително да се запази на същите стойности, а в някои аспекти дори да се повиши . В добавка на това, че оказва протекция от катаболизъм, стандартният прием на протеини има термогенна функция, въздейства върху по-бързото храносмилане и абсорбиране на здравословните вещества и регулира апетита. Следователно ако подлагате тялото си на интензивни спортни активности и потене във фитнеса, вземете под внимание количеството протеини с физическата енергия, която изразходвате ежедневно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на съответстващи стойности

В асортиментите на Ready for life бихте могли да изберете много протеини и протеинови продукти, част от поредиците на широко известни и сигурни компании за фитнес добавки. Те не просто ще ви дадат стегнато оформено тяло, но и ще ви окажат подкрепа да се поддържате изрядно здравословно ниво. Също така , при нас можете да се спрете на тези първостепенни протеини на изключително удовлетворяващи цени . Вижте най-препопъчителните предложения от категория „Протеини“, които сме изложили :

1. Blade Sport Protein Concentrate – оглавяваме с този първокачествен прахообразен продукт. Той има състав 87% суроватъчен протеин и е перфектен за редовно трениращите. Всяко приемане на Blade Sport Protein Concentrate дава на тялото ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка съставена от огромно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Вероятно знаете , тази група аминокиселини, познати под обобщеното название BCAA, са наистина помагащи за всеки ежедневно спортуващ човек . Как да поемате протеиновия продукт? 1 пълна мерителна лъжичка смесваща се в 200-250 мл вода или мляко. Подобна доза по принцип се приготвя преди и след спорт , но за повече ефективност сте свободни да прибавите и още едно приемане рано сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто естествен гейнър, който служи за надеждно заздравяване на мускулната сила. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа няколко групи протеин с силна биологична стойност , оказвайки силен анаболен ефект. Освен това , с помощта на въглехидратите, наситени в , продуктът е и наистина прекрасен източник на енергия за човешкото тяло . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer има 56 грама протеин и приблизително 230 грама въглехидрати, което го превръща в един от най-ефикасните гейнъри в продажба . Добре е да се консумира ½ количество сутрин ½ лъжица след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – съставен от първостепенен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчно съдържание . С цялостен тип продукт ще ви спомогне за покачването на мускулната си маса, последователно и да съхраните мечтаните мускули в продължителност . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е проверен от немалко единични лаборатории и притежава редица документи за качество. Още и съществува в много добри вкусове, като Шоколад и Бисквитки с крем. Насочваме ви да се приема 1 мярка 25 грама сутрин на гладно и 1 мярка след активизиране. За ускорени процеси , може да сложите и допълнителна напитка от протеиновия продукт преди спорт или пък късно нощта.

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – първо качествен протеинов продукт, направен от популярна на световно ниво фирма за фитнес хранителни добавки Myprotein. Осигурява на системата по 82 грама протеин на всеки 100 грама сух материал . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured е с понижено състовяние на мазнини и лактоза, но пък е силен на калции и нужните аминокиселини. Хубав избор както за професионални спортисти , така и за такива , които просто желаят да поддържат здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мярка съветваме да се поема до трийсет минути след спортуване, но ако имате нужда , можете да я осигурявате и във всеки друг момент .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – още едно предложение от марката Myprotein, което пък е подготвено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е комбинация от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на организма над 22 грама протеин на прием , както и целия спектър от есенциални аминокиселини. Материалът има изключително въздействие върху растежа на мускулната маса и методите на набавяне на полезните хранителни витамини от човека. Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се полага в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да се поемат 2 или 3 такива количества всекидневно.

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – пригоден както за дейно спортуващи, също и за хора които желаят да вдигнат стандартния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate е съставен от се състои от само и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от гарантирани източници. Всяко количество от 25 грама подава на човешкото тяло 21 грама чист протеин. Продуктът подсилва растежа на изчистената мускулна маса и поддържането на анаболните действия в човека. Даваме съвет всеки ден да се изпиват по 2 дози – 1 сутрин и 1 след активности .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, богата на най-издържани протеини от пет разнородни източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, наложителни за скоростното и полезно натрупване на активна мускулна маса. Не забравяйте , протеиновият продукт има разновидности в страхотни вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря съвсем лесно във вода. Подобно на предходната разновидност , се набавят по 2 дози ежедневно – 1 сутрин и 1 след натоварване.

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за финал презентираме един протеинов продукт на британската марка за спортни добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured е хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той помага за скоростното и значимо завишаване на мускулна маса, същевременно и по-лесното съвземане на тялото след силови занимания . Няма лактоза, а нивата на захар и мазнини вътре са доста нищожни. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured носи на системата 22 грама телешки протеин и широкообхватен хоризонт от есенциални и неесенциални аминокиселини. Хубаво е да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след спортуване . За стремеж към топ влияния, можете да включите и още една доза от протеиновия продукт измежду захранванията.

Разгледайте списъка на Ready for life и се спрете на най-добрите протеинови продукти на съвсем изгодни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Какво са всъщност протеините?
Основни функции на протеините
Протеинови хранителни добавки
В какви норми са ни нужни протеините?
Протеините на Ready for life – сигурност и ефективност на съответстващи стойности